Vandaag hebben IKEA en Sonos officieel de eerste twee producten van de SYMFONISK collectie gepresenteerd. Met SYMFONISK komen het design van IKEA met de geluidsexpertise van Sonos samen. Het eerste resultaat van deze samenwerking is een tafellamp-speaker en boekenplank-speaker met wifi. De SYMFONISK producten zijn vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA.

Ikea en Sonos combineren licht en geluid

Geluid, of nog beter: muziek, geeft sfeer in huis – net als licht. Goede muziek in combinatie met prettige verlichting tovert een sombere maandag om tot een fijne start van de week. Zodoende hebben IKEA en Sonos onderzocht hoe licht en geluid optimaal gecombineerd kunnen worden. “Vanaf het begin was duidelijk dat we af wilden wijken van de traditionele standaard voor high-tech design”, vertelt Iina Vuorivirta, een van de IKEA designers van de SYMFONISK tafellamp. “Tegelijkertijd mocht het design op geen enkele manier afbreuk doen aan de geluidskwaliteit waar Sonos om bekendstaat. De tafellamp is deels geïnspireerd op een open haard: een object dat voor zowel warmte als geluid zorgt”, aldus Iina.

Sfeer en gemak

Volgens Tad Toulis, vicepresident Design bij Sonos, is geluid een belangrijk onderdeel van onze identiteit: “Van luisteren naar een jaren tachtig-hit waar je moeder dol op was tot de schaterlach van een baby; geluid roept bij iedereen emoties op. IKEA en Sonos erkennen het belang van geweldig geluid en het positieve effect dat het kan hebben op het leven thuis.”

IKEA richt zich steeds meer op slimme producten voor het dagelijks leven in huis. Deze samenwerking met Sonos past daar dan ook perfect bij, aldus Björn Block, van IKEA Home Smart: “Sfeer en gemak zijn essentieel voor de IKEA Home Smart producten.” De SYMFONISK collectie is daar een mooi voorbeeld van: door licht en geluid in de tafellamp te combineren heb je minder apparaten, en dus minder snoeren, nodig. Maar ook de boekenplank-speaker blinkt uit in gemak: je kan deze met haakjes ophangen waar je maar wil of gewoon ergens neerzetten, staand óf liggend. Natuurlijk heb je dan wel een stopcontact in de buurt nodig.

Ikea en Sonos Symfonisk tafellamp boekenplank wit en zwart

Ikea en Sonos prijs

De Ikea en Sonos SYMFONISK producten werken naadloos samen met de andere producten van Sonos én de Sonos-app. Zowel de tafellamp als boekenplank-speaker zijn verkrijgbaar in wit en zwart. Ze zijn verkrijgbaar voor € 179,-  (tafellamp-speaker) en € 99,95 (boekenplank). We moeten alleen nog even geduld hebben tot augustus, dan liggen ze daadwerkelijk in de winkels.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.