Logitech heeft zojuist een nieuwe Harmony universele slimme afstandsbediening aangekondigd: de Harmony Express. Hij heeft een geheel vernieuwd ontwerp zonder het touchscreen en de programmeerbare knoppen die we van de andere Harmony-afstandsbedieningen kennen. In plaats daarvan is de Harmony Express voorzien van Alexa integratie.

Logitech Harmony Express met Alexa microfoon

Alexa ingebouwd

Logitech heeft Alexa ingebouwd in de afstandsbediening zelf. Er zit een microfoon in de afstandsbediening, zodat Alexa je goed kan horen, en een luidspreker zodat je Alexa zelf ook goed kunt horen. Een ingebouwde microfoon zien we vaker, onze eigen Philips OLED TV met Android heeft dat bijvoorbeeld ook. Dat werkt erg goed. Dat Logitech een luidspreker heeft ingebouwd is een handige zet, zo hoor je Alexa een stuk beter.

Eenvoudig gebruik

Anders dan de andere Harmony afstandsbedieningen lijkt de Harmony Express vooral voor eenvoudig gebruik bedoeld te zijn. Je hele thuisbioscoop inclusief beamer, projectiescherm, versterker en wat al niet meer zal je er niet zo eenvoudig mee kunnen bedienen. Maar in al zijn eenvoud lijkt hij daardoor wel makkelijk in gebruik voor de casual gebruiker: “Alexa turn on Netflix”, waarna de TV aanspringt en de Netflix-app automatisch wordt gestart.

Logitech Harmony Express app

Nieuwe app

Speciaal voor de Harmony Express heeft Logitech een geheel nieuwe app ontwikkeld. Deze nieuwe app loodst je snel en eenvoudig door de installatie heen. Daar was voor Logitech ook nog wel een wereld te winnen. De oude had veel functionaliteiten maar is nogal uitdagend voor beginnende gebruikers. Op dit moment is de app alleen bruikbaar met de Express, de oudere afstandsbediening en de Harmony Hub werken er niet mee.

Vind je Harmony Express altijd terug

Behalve dat de ingebouwde luidspreker voor Alexa gebruikt kan worden kan je er ook je afstandsbediening mee lokaliseren. Als je net als ons wel eens aan de wandel gaat met de afstandsbediening is dat een waanzinnig handige feature! Je kan namelijk via de app je afstandsbediening laten piepen, zo vind je ‘m altijd terug.

Logitech Harmony Express find my remote

Specificaties

Afstandsbediening:

  • Afmetingen: 13,2 cm x  4,5 cm x 1,3 cm (L x B x D)
  • Gewicht 57g
  • Voorzien van oplaadbare accu
  • Micro-USB aansluiting

Blaster:

  • Afmetingen:  8,9 cm x  2 cm (L x D)
  • Adapter

Blaster

  • Height x Width x Depth:
  • 3.5 in (88.8 mm) x .8 in (20.4 mm)
Logitech Harmony Express met Hub

Harmony Express met Blaster

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig is de Harmony Express alleen in de US te koop. Hij heeft daar een adviesprijs van $ 249,-. Wanneer hij in Nederland beschikbaar komt is nog onbekend. Meer informatie kan je vinden op de site van Logitech

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.