Somfy, een van de grootste fabrikanten van gemotoriseerde raamdecoratie, heeft een nieuwe, slimme lijn van rolgordijnen aangekondigd. De Huna rolgordijnen zijn niet alleen gemotoriseerd maar ook slim. Zo kunnen de rolgordijnen eenvoudig geautomatiseerd worden door extra sensoren.

Huna rolgordijnen

De Huna rolgordijnen zijn volledig draadloos. De Huna rolgordijnen wordt namelijk gevoed door acht stuks C-type batterijen, de dikke penlites (of AA-batterijen) zeg maar. Hoe lang de batterijen mee gaan is niet bekend, dat is natuurlijk ook sterk afhankelijk van hoe vaak je ze opent en sluit. Je bedient de gordijnen via bluetooth, dat kan met een losse afstandsbediening maar ook met je telefoon. Somfy heeft daarvoor de Huna-app uitgebracht. Deze app heet Hunablinds en is beschikbaar voor iOS en Android. Somfy claimt een bereik van 20 meter binnenshuis, je zou de rolgordijnen dus overal in huis moeten kunnen bedienen met je telefoon. Maar dat is natuurlijk nog niet echt slim.

Somfy Huna app

Smart

Als je het echt slim wil aanpakken dan koppel je de Huna rolgordijnen aan een Huna lichtsensor. Deze sensor meet de lichtsterkte en kan bij veel licht de rolgordijnen automatisch sluiten. De sensor kan je aan het raam bevestigen maar ook in de buurt van een raam aan de muur plakken of ergens neerleggen. Hij kan een rolgordijn aansturen maar ook een groep van rolgordijnen. Het fijne van het gebruik van een sensor is dat je de temperatuur beter kan controleren. Op warme dagen met veel zonlicht sluiten de Huna rolgordijnen automatische en hou je op die manier de warmte buiten.

Somfy Huna lichtsensor

Stand alone

Pech voor de bezitters van andere Somfy gordijnen of zonwering. De Huna rolgordijnen en sensor zijn niet te gebruiken in combinatie met andere Somfy producten. Dat is wat ons betreft wel een gemiste kans! Wellicht dat Somfy daar in de toekomst nog een oplossing voor biedt. Ook zien we nog geen mogelijkheid om de gordijnen met een stemassistent of smart home gateway aan te sturen. Aangezien de rolgordijnen met bluetooth werken achten we de kans groot dat dat niet al te lang zal duren.

Prijzen en beschikbaarheid

De rolgordijnen worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar van € 337,-. Een Huna lichtsensor kost € 65,-

Meer informatie kan je vinden op de Powered Blinds site van Somfy

Somfy Huna smart rolgordijnen

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.