Over ons

We zijn een groep enthousiaste smart liefhebbers, je zou ons zelfs nerds of geeks kunnen noemen. Maar dat dekt de lading niet (helemaal). In de eerste plaats zijn we comfortzoekers, energiebespaarders, en veiligheidsadepten. We wonen in smart homes, of in goed Nederlands: slimme huizen. Wij zetten techniek voor ons aan het werk om ons leven en het leven van onze partners, kinderen en huisdieren prettiger te maken. Dat is wat wij verstaan onder Smart Living.

We hebben vier belangrijke uitgangspunten:

Bedieningsgemak

Apps zijn leuk, maar om je huis te bedienen vinden wij dat je een app zo min mogelijk zou moeten gebruiken. We zitten al de hele dag met de telefoon in de hand! En zeg nou zelf, verlichting bedienen met een app? Telefoon pakken, unlocken, app opzoeken, juiste ruimte selecteren, dimwaarde kiezen, je bent het al zat voor het licht aanstaat. Niet slim en zeker niet handig, we willen comfort en bedieningsgemak. Daarom geven we veel aandacht aan bedieningsgemak. Nieuwe smart producten moeten wel een verbetering zijn ten opzichte van niet-smart producten.

Design

De tijd van zwarte kastjes met felle lampjes is voorbij, gelukkig! Wij vinden dat producten, zeker als ze zichtbaar zijn, er goed uit moeten zien. Smart producten mogen geen afbreuk doen aan je interieur. Zo letten we altijd op het ontwerp, oogt het goed? Zijn de kabels goed weg te werken? Zouden we dit zelf thuis willen hebben?

Kwaliteit

Smart Living zal de komende jaren onze levens gaan veranderen. De kwaliteit van de producten moet dan wel zó goed zijn dat ze jaren meegaan. Zeker de producten die de ruggengraat van een smart home vormen. Maar denk ook aan de ‘wearables’ die we dragen op ons lichaam. En, wat te denken voor de slimme oplossingen die buiten gebruiken? Kortom, de kwaliteit is zeer belangrijk.

Integratie

We vinden het belangrijk dat producten samen kunnen werken. Het liefst zo eenvoudig mogelijk. Met het slim combineren van allerhande producten is Smart Living voor iedereen bereikbaar. Daarom zien we bijvoorbeeld graag dat de slimme deurbel makkelijk aan de verlichting gekoppeld kan worden. En dat je met je smartwatch je muziek kan bedienen. Zonder al die verschillende apps te moeten gebruiken!

ElectroStyling

Smart Living Magazine is een uitgave van ElectroStyling, de Smart Living specialisten.